Poštovani učenici i roditelji,

Zbog odluke Vlade Republike Srbije, da, zbog epidemiološke situacije, prekine neposredni obrazovno-vaspitni rad u školama, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pripremilo je operativni plan učenja na daljinu. Naša škola će redovno ažurirati informacije, za sutra i naredne dane upućujemo učenike na programe RTS i RTS Planeta.

Početak realizacije obrazovno-vaspitnog rada, učenjem na daljinu je 17.mart 2020. Učenici će pratiti nastavu na programima RTS i RTS Planeta. Srednje škole od osnovnih predmeta imaće onlajn matematiku, srpski, fiziku, hemiju, biologiju, istoriju i geografiju. Iako će đacima na TV predavati profesori koji nisu njihovi, naši profesori će obezbediti sve ostale nastavne sadržaje koji će se odvijati putem raznih platformi, mreža i elektronskih sredstava komunikacije. Dodatne prezentacije ili zadaci za vežbanje u radnoj svesci, domaći zadaci – eseji, analize, prezentacije, ilustracije, crteži, izveštaj o mini projektu i drugo) biće objavljeni na našoj platformi, ili poslati učenicima .

Ministarstvo je posebno ukazalo na potrebu da osim sadržaja koji će biti pripremljeni za emitovanje na RTS Кanal 3 i platformi RTS Planeta, nastavnici osnovnih i srednjih škola (opšteobrazovnih i stručnih predmeta), budući da najbolje poznaju svoje učenike, pripreme predavanja sa radnim materijalima i prezentacijama sa uputstvima za učenje. Taj materijal će biti dostupan našim učenicima putem elektronske pošte, ili viber grupa, kao i na platformi, o čemu će biti redovno obaveštavani.

Svi emitovani časovi biće dostupni i na platformi RTS Planeta, gde se mogu naknadno i više puta pregledati, istog ili narednih dana. Ministarstvo navodi da operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za navedene edukativne sadržaje. Osim na TV kanalima nastavnicima i učenicima je na raspolaganju veliki broj onlajn platformi (Viber, Zoom, Microsoft Teams), kao i nacionalna platform za onlajn učenje "Moja škola".

Njihovim korišćenjem, nastavnici i učenici biće u situaciji da ostvare interakciju i razmenu materijala.

Online nastava

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Raspored nastave

RTS Planeta

rtsplaneta.rs